Ποιο είναι το OSD μενού στις κάμερες ασφαλείας?

2016-03-15 15:25

Τα αρχικά OSD σημαίνουν on screen display (εμφάνιση στην οθόνη) και ονομάζουμε έτσι ένα μενού του συστήματος για οθόνες, TV,...κλπ. Πολλές κατασκευάστριες εταιρείες συστημάτων επιτήρησης προμηθεύουν κάμερες υψηλής τεχνολογίας οι οποίες διαθέτουν OSD μενού.

Χρησιμοποιώντας το OSD μενού, μπορούμε να προσαρμόσουμε διάφορες ρυθμίσεις στις κάμερες ασφαλείας συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης (Exposure), της ισορροπίας λευκού (white balance), αντιστάθμιση οπίσθιου φωτισμού (back light compensation), επιλογή ημέρας και νύχτας (day & night selection), Κίνηση, απόκρυψη/ μυστικότητα (privacy)...κλπ.

Τα OSD μενού συχνά τα βρίσκουμε στις εξής γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Κινέζικα, Ρωσικά  και Ιαπωνικά.

A. Έκθεση (Exposure):

> Ηλεκτρονικό Κλείστρο (Electronic Shutter): Το Ηλεκτρονικό Κλείστρο (Electronic Shutter) υπάρχει για να ρυθμίσετε τη ταχύτητα κλείστρου της κάμερας, το οποίο είναι η έξοδος βίντεο ανά δευτερόλεπτο (1/50 σημαίνει ότι η κάμερα μπορεί να εξάγει 25 εικόνες ανά δευτερόλεπτο). Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τόσο το αργό όσο και το υψηλής ταχύτητας κλείστρο. (Η ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί ως αυτόματη, από 1/50-1/100000, FLK, X2-X56. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τη συγκεκριμένη ταχύτητα σύμφωνα με το περιβάλλοντα χώρο. Προεπιλεγμένο είναι το "Auto"( Αυτόματο)).

> Φωτεινότητα (Brightness): Η φωτεινότητα των ρυθμίσεων βίντεο ,μπορεί να προσαρμοστεί από 0-255, η προεπιλεγμένη τιμή είναι: 50

> AGC: AGC σημαίνει auto gain control (Αυτόματη Ρύθμιση Κέρδους), η συγκεκριμένη λειτουργία όχι μόνο αυξάνει τη φωτεινότητα των εικόνων των καμερών, αλλά επίσης αυξάνει και το θόρυβο της εικόνας. Οι χρήστες μπορούν να το προσαρμόσουν από Low/Middle/High (Χαμηλό/ Μεσαίο/Υψηλό) ή να το απενεργοποιήσουν ανάλογα με τις συνθήκες .

> DWDR: Ψηφιακά Μεγάλο Δυναμικό Εύρος (Digital Wide Dynamic Range), 0-63 προσαρμόσιμο

 

 

B. Ισορροπία Λευκού (White Balance):

Η λειτουργία Ισορροπίας Λευκού (White balance) χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει την αυθεντικότητα του χρώματος, που επηρεάζεται από την αλλαγή που πραγματοποιείται στην ένταση των χρωμάτων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν λειτουργία ισορροπίας λευκού σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση: Auto-tracking White Balance 1/Auto-tracking White Balance 2/Auto White Balance/Manual White Balance (Αυτόματη ανίχνευση Ισορροπίας Λευκού 1 / Αυτόματη ανίχνευση Ισορροπίας Λευκού 2/ Αυτόματη Ισορροπία Λευκού/ Χειροκίνητη Ισορροπία Λευκού).

C. Αντιστάθμιση Οπίσθιου Φωτισμού (Back Light Compensation)

Η Αντιστάθμιση Οπίσθιου Φωτισμού (Back light compensation) αυξάνει την έκθεση των εικόνων. Αν το αντικείμενο που θέλετε να δείτε φαίνεται δυσδιάκριτο εξαιτίας του έντονου οπίσθιου φωτισμού,  ρυθμίστε το διακόπτη BLC στη θέση ON να αντισταθμίσει το φωτεινό φόντο. Όταν το BLC είναι ενεργοποιημένο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει κορεσμός στη φωτεινότητα του φόντου. Αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά, εάν το αντικείμενο είναι πολύ μικρό σε σχέση με την περιοχή του φόντου.

D. Ημέρα & Νύχτα (Day & Night)

Ο διακόπτης Ημέρα & Νύχτα (Day & Night) είναι ειδικά σχεδιασμένος για διαφορετικές περιπτώσεις. Υπάρχουν 3 είδη λειτουργιών που ακολουθούν ως εξής: Auto mode (Αυτόματη Λειτουργία), Color Mode (Έγχρωμη Λειτουργία), B/W (Ασπρόμαυρη Λειτουργία). Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει διαφορετική λειτουργία σύμφωνα με τη πραγματική κατάσταση.

>Αυτόματη Ημέρα & Νύχτα (D & N Auto): Είναι η στιγμή που συσσωρεύεται μεγάλη ένταση φωτός πριν γυρίσει σε D/N, όταν φτάσει σε κατάσταση Εναλλαγής φωτός  ("Alternating light"), η κάμερα θα μπορούσε να καταστραφεί από τη συχνή εναλλαγή. Θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη σωστή κρίση εικόνας και τη μείωση ζωής της συσκευής. Προσαρμόσιμο από 0-30s, η προεπιλεγμένη τιμή είναι 1s.

> Έγχρωμη Λειτουργία (Color Mode): Πάντα Έγχρωμη

> Ασπρόμαυρη Λειτουργία (B/W Mode): Πάντα Ασπρόμαυρη

E. Κίνηση (Motion)

Ο χρήστης μπορεί να ορίσει συναγερμό με ανίχνευση κίνησης (Motion alarm) για τη συγκεκριμένη περιοχή.

F. Απόκρυψη (Privacy)

Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει συνολικά 8 περιοχές για να αποκρύψει τις εικόνες, αυτές οι περιοχές θα γυρίζουν σε μαύρο όταν η κάμερα βγάζει βίντεο.

G. Μερικές συμβουλές για τη χρήση του μενού OSD στις κάμερες ασφαλείας.

1. Η εικόνα της κάμερας δε μπορεί να γυρίσει σε B/W κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ανοίξτε το μενού της κάμερας και δείτε αν ο διακόπτης Ημέρα & Νύχτα "Day & Night Switch" έχει οριστεί ως ``Αυτόματο`` ( "AUTO"), αν όχι, παρακαλούμε αλλάξτε το σε ``Αυτόματο`` ( "AUTO").

2. Ο θόρυβος είναι εμφανέστατος το βράδυ με χαμηλό φωτισμό.

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι το AGC είναι "ON"

3. Το χρώμα της εικόνας δεν είναι φυσιολογικό.

Παρακαλούμε ελέγξτε αν έχει ρυθμιστεί σωστά η ισορροπία λευκού (white balance) , πρέπει να την έχετε ορίσει ως Αυτόματη Ισορροπία Λευκού (Auto White Balance)

Πίσω

Επικοινωνήστε μαζί μας

Apollo Security

215 555 9606

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

© 2016 όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode