Τι σημαίνει IR-Cut στις υπέρυθρες κάμερες ασφαλείας ?

2016-01-03 14:38

Η τεχνολογία IR-Cut χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς , κυρίως όμως στις κάμερες ασφαλείας.

Κάμερα ασφαλείας με IR-Cut είναι η κάμερα ασφαλείας η οποία διαθέτει ένα ενσωματωμένο φίλτρο IR-CUT  ώστε η κάμερα να παρέχει πιστή αναπαραγωγή εικόνας με χρώματα υψηλής ποιότητας κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας. Η λειτουργία του IR-cut στη κάμερα ασφαλείας υπάρχει με σκοπό τη διόρθωση των παραμορφώσεων και πιο συγκεκριμένα τη στρέβλωση των χρωμάτων, ενώ διατηρεί χαμηλή ευαισθησία στο φως της νύχτας.

 

Θεωρητικά η λειτουργία του IR-Cut:

Στη κάμερα ασφαλείας χρησιμοποιείται φίλτρο IR Cut

Υπάρχουν πολλά κύματα φωτός στη φύση, τα ανθρώπινα μάτια μπορούν να δουν τα κύματα φωτός το μήκος των οποίων είναι μεταξύ 320 nm-760nm, αν το μήκος κύματος είναι παραπάνω από 320nm-760nm, το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να δει, για παράδειγμα: υπέρυθρο, υπεριώδης ακτίνες (UV).

Όταν η κάμερα ασφαλείας λειτουργεί τη μέρα, οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ακριβείς έγχρωμες εικόνες, το ενσωματωμένο φίλτρο IR-cut θα μπλοκάρει το υπέρυθρο φως (από έξω), έτσι το υπέρυθρο φως δεν θα μπει στον αισθητήρα εικόνας (CMOS/CCD). Αν την ημέρα εισέλθει φως  στον αισθητήρα εικόνας, τότε θα επηρεαστεί η αναπαραγωγή των χρωμάτων.

Όταν η κάμερα ασφαλείας λειτουργεί τη νύχτα (ή χωρίς αρκετό φως), το ενσωματωμένο φίλτρο IR--cut θα επιτρέψει στο υπέρυθρο φως (ή σε όλα τα είδη φωτός) να φθάσουν στον αισθητήρα εικόνας (CMOS/CCD), έτσι ώστε ο αισθητήρας εικόνας να μπορεί να απορροφήσει επαρκή φωτισμό. Έτσι όταν η κάμερα ασφαλείας λειτουργεί το βράδυ θα έχει αυξημένη ευαισθησία στο φως.


 

Πίσω

Επικοινωνήστε μαζί μας

Apollo Security

215 555 9606

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

© 2016 όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode